Is er een iPhone 15 Mini?

Sinds de introductie van de iPhone 15 vragen fans zich af waar de iPhone 15 Mini blijft. Waar de meeste smartphonemerken zich focussen op alsmaar grotere telefoons, wist iPhone met de iPhone 12 Mini en 13 Mini veel harten te veroveren. Een handig compact toestel dat gewoon in je broekzak past, is natuurlijk ook niet mis. Bij de iPhone 14 bleef de Mini variant al uit. Nu is de vraag, maakt de Mini-serie een comeback met de iPhone 15? Of zullen we helaas nog moeten wachten op een nieuwe Mini iPhone?

De iPhone 15 Mini: bestaat hij eigenlijk?

Tot nu toe is er geen goed nieuws voor de fans van het compacte formaat. De iPhone 15 Mini is helaas nog niet uitgebracht. Apple heeft, na de iPhone 12 Mini en de iPhone 13 Mini, besloten om deze lijn niet voort te zetten met de iPhone 14 en 15. Dit besluit is naar verluidt genomen op basis van de lage verkoopcijfers van de eerdere Mini-modellen, waardoor Apple zich heeft gericht op het Plus-model, zoals geïntroduceerd met de iPhone 14 Plus​​.

Wordt er nog een iPhone 15 Mini uitgebracht?

Apple heeft op 12 september 2023 de nieuwe iPhone-reeks voorgesteld, waarbij geen iPhone 15 Mini werd aangekondigd. Verder lijkt het erop dat Apple na de aankondiging van deze reeks niet van plan is om alsnog een Mini-model uit te brengen. Dit bevestigt de eerdere observatie dat Apple zich heeft afgekeerd van het Mini-formaat, mogelijk vanwege de trend naar grotere schermen en de voorkeuren van de consument die verschuiven naar grotere apparaten. De tijd van de iPhone Mini-modellen lijkt daarmee tot een einde te zijn gekomen.

Bekijk de beste aanbiedingen voor de iPhone 13 Mini

Wat is het kleinste iPhone 15 model?

Het kleinste model in de iPhone 15-lijn is de standaard iPhone 15, met een schermgrootte van 6.1 inch. Dit model, samen met de iPhone 15 Plus, vertegenwoordigt Apple’s basisaanbod voor de iPhone 15-serie. Ter vergelijking, de eerdere Mini-modellen, zoals de iPhone 12 Mini en de iPhone 13 Mini, hadden een compacter scherm van slechts 5.4 inch. Deze verkleining van de schermgrootte bood gebruikers die de voorkeur geven aan een handzamer apparaat, een ideale optie. Echter, zonder een kleinere optie zoals de eerdere Mini-modellen in de iPhone 15-serie, is de standaard iPhone 15 met zijn 6.1-inch scherm nu het kleinste beschikbare model.

Wat is een goed alternatief voor de iPhone 15 Mini?

Voor gebruikers die op zoek zijn naar een iPhone 15 Mini alternatief, lijkt de standaard iPhone 15 het dichtst in de buurt te komen qua grootte, met zijn 6.1-inch scherm. Hoewel dit groter is dan de eerdere Mini-modellen, biedt het toch een relatief compacte optie binnen de huidige smartphone-markt. Voor diegenen die echt een kleiner apparaat willen, kan het verkennen van eerdere iPhone-modellen, zoals de iPhone SE (4,7 inch) of de iPhone 12 Mini en iPhone 13 Mini, een mogelijke optie zijn. Deze oudere modellen bieden nog steeds een krachtige prestatie in een kleiner formaat, hoewel ze misschien niet over alle nieuwste functies beschikken die in de nieuwere modellen te vinden zijn.

Bekijk de beste aanbiedingen voor de iPhone SE (2022)

BesteiPhone.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0