True Tone op je iPhone: Wat is het en hoe schakel je het in/uit?

Apple’s True Tone-technologie, beschikbaar op de iPhone en iPad, maakt het bekijken van je scherm onder verschillende lichtomstandigheden aangenamer voor de ogen. Ben je benieuwd wat True Tone nu precies is en hoe het werkt? Of wil je weten hoe je het in- of uitschakelt op je iPhone? We leggen je alles uit over deze handige functie op je iPhone.

Wat is True Tone?

True Tone is een technologie die door Apple is ontwikkeld en voor het eerst werd geïntroduceerd met de iPad Pro in 2016. Het is ontworpen om de kleur en intensiteit van het scherm van je apparaat automatisch aan te passen aan het omgevingslicht in je omgeving. Dit betekent dat ongeacht of je je in fel zonlicht bevindt of in een kamer met zachte verlichting, True Tone het display afstemt om het beeld natuurlijker te laten ogen, vergelijkbaar met hoe een vel papier eruit zou zien onder dezelfde lichtomstandigheden. Deze aanpassing zorgt voor een minder vermoeiende ervaring voor je ogen en verbetert de leesbaarheid van tekst.

De voordelen van True Tone op je iPhone

 • Vermindert Oogbelasting: Door het scherm aan te passen aan het omgevingslicht, vermindert True Tone de belasting van je ogen, wat vooral handig is tijdens lange leessessies of werkperioden.
 • Natuurlijke Kleurweergave: Het biedt een meer natuurlijke en comfortabele kijkervaring, vooral in diverse lichtomstandigheden.
 • Automatische Aanpassing: Gebruikers hoeven geen handmatige aanpassingen te doen aan de schermhelderheid of kleurtemperatuur, waardoor het gebruiksgemak toeneemt.

Welke iPhones hebben True Tone?

True Tone is beschikbaar op veel recente iPhone-modellen, beginnend met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Hier is een lijst van iPhone-modellen die zijn uitgerust met True Tone-technologie:

 • iPhone 8 en iPhone 8 Plus
 • iPhone X
 • iPhone XS en iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max
 • iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max
 • iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max
 • iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max

True Tone staat automatisch aan op je iPhone

True Tone staat standaard al ingeschakeld bij alle iPhone-modellen die deze functie ondersteunen (zie bovenstaande lijst). Dit betekent dat je apparaat vanaf het moment dat je het voor het eerst inschakelt, gebruikmaakt van deze technologie om de weergave van het scherm aan te passen aan de lichtomstandigheden. Echter, niet iedereen geeft de voorkeur aan deze automatische aanpassing, en gelukkig biedt Apple een eenvoudige manier om True Tone uit te schakelen.

Stap-voor-stap True Tone uitschakelen op je iPhone:

 1. Open de Instellingen-app op je iPhone.
 2. Tik op ‘Beeldscherm en helderheid’. Dit menu biedt verschillende opties die de weergave van je scherm beïnvloeden.
 3. Zoek naar de optie ‘True Tone’. Deze vind je direct onder de instellingen voor de helderheid van het scherm.
 4. Schakel True Tone uit door de schakelaar te tikken. Als de schakelaar groen is, is True Tone ingeschakeld. Tik erop om het uit te schakelen, waarna de schakelaar wit wordt.

Het in- of uitschakelen van True Tone is geheel aan de gebruiker. Terwijl sommigen de voorkeur geven aan de dynamische aanpassing voor een optimale kijkervaring, kiezen anderen voor een meer consistente schermweergave die onafhankelijk is van het omgevingslicht.

True Tone in- of uitschakelen?

True Tone is een geavanceerde technologie die de digitale ervaring op iPhones en iPads aanzienlijk verbetert door het scherm aan te passen aan het omgevingslicht. Het resultaat is een natuurlijker en comfortabeler beeld dat de ogen beschermt en de inhoud realistisch maakt. Hoewel True Tone standaard is ingeschakeld om deze voordelen te bieden, kunnen gebruikers de technologie eenvoudig uitschakelen als ze de voorkeur geven aan een stabielere schermweergave. Het proces om True Tone in of uit te schakelen is eenvoudig en stelt gebruikers in staat hun voorkeuren aan te passen voor de beste persoonlijke kijkervaring.

BesteiPhone.nl
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0